Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-05@04:07:01 GMT

کودکان، قربانیان تبلیغات تلویزیون

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۲۴۳۰۸

کودکان، قربانیان تبلیغات تلویزیون

به تازگی هشتگی با نام "پویا بدون تبلیغات" در شبکه های اجتماعی راه اندازی شده که از مسوولان رسانه ملی میخواهد آگهی های تبلیغاتی را برای شبکه تخصصی کودکان حذف کنند.

مشرق - «پویا بدون تبلیغات» پویشی است که اخیرا از سوی خانواده‌هایی که فرزند آن‌ها مخاطب شبکه پویا هستند، به راه افتاده است. کاربرانی که از این هشتگ استفاده می‌کنند معتقدند شبکه پویا به عنوان شبکه تخصصی کودک تبلیغات آزاردهنده‌ای دارد که ذهن کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل با راه اندازی این پویش به دنبال تغییر سیاست‌های کلی درارتباط با این شبکه هسستند.

این درحالی است که پیش از این بارها محمد سرشار در گفتگو با رسانه‌های مختلف عنوان کرده که انتخاب برای پخش آگهی‌های بازرگانی در حوزه آن‌ها نیست و بازرگانی باکسی را اعلام می‌کند و ما موظف به پخش ‌آن‌ها هستیم. سرشار می‌گوید: «در آگهی‌های بازرگانی انتخاب و تعیین زمان پخش برعهده اداره کل بازرگانی صداوسیماست. این‌ها در قالب بسته‌هایی به شبکه‌ها ارسال می‌شود که در این تعداد دقیقه و این ساعت‌ها پخش شوند و شبکه اجازه دخل و تصرف در این آگهی‌ها را ندارد. اگر تخلفی هم در پخش انجام شود با آن‌ها برخورد می‌شود.»

در واقع یکی از مشکلات جدی تلویزیون در حوزه کودک خروجی محدود سریال و برنامه نمایشی روی آنتن است و البته در حوزه تبلیغات و آگهی‌های بازرگانی هم جامعه‌شناسی رفتار نمی‌شود.

چرا نباید برای کودکان آگهی تبلیغاتی پخش کرد ؟

بدیهی است که کودکان در سنین خردسالی در  اوج رشد نورون‌های مغزی هستند و به خاطر شرایط طبیعی سنی هر چیزی رو که هم سن و سالان خود داشته باشند طلب می‌کنند. حالا اگر در این شرایط ، مورد هجوم انواع تبلیغات تجاری قرار بگیرند و بنا به هر دلیلی (بودجه خانواده یا حتی مسائل فرهنگی و...) آن را بدست نیاورند، به طور بنیادین عقده‌سازی در این کودکان  شکل می‌گیرد.
 

یکی از مشکلات پخش آگهی‌ها این است که اغلب تبلیغات روانشنایی کودک نشده‌اند و اغلب به کودک تعاریف جدیدی از افراد و پارامترهای زندگی آموزش می‌دهد و همچنین نیازهای جدید غیرضروری معرفی می‌کند.

علاوه بر این، در بسیاری از کشورهای دنیا نیز پخش تبلیغات از شبکه‌های تخصصی کودکان ممنوع است. این شبکه‌ها اغلب در آمد خود را از طریق فروش حق اشتراک به مخاطبین خود به دست می‌آورند.

دیگران چه می‌گویند؟

 یکی از کابران شبکه های اجتماعی در پستی نوشت: «مخالف پخش تبلیغات در صدا و سیما نیستم چون بالاخره باید کسب درآمد کنند، ولی با پخش تبلیغات از شبکه کودک کاملا مخالفم.»

کاربر دیگری در  توییتر با هشتگ پویا بدون تبلیغ نوشته است: «بدترین مدل تبلیغات اینکه کودکان رو بندازی به جون پدر مادرشدن تا یک مسول بی کیفیت که فقط به لطف تبلیغات ناجوانمردانه فروش میره بخرن.»

همچنین کاربری با نام زینب صبور نوشته است: «شهر فرش، عالیس، سس دلپذیر، کنسرو چین چین یه بخش کوچولویی از تبلیغات شبکه پویاست. آخه اینا چه ربطی به بچه داره. جدا از این پخش تبلیغات از شبکه پویا ظلم به بچه ها نیست؟»

و یا کاربر دیگری نوشت: «در تبلیغات شبکه پویا رسما میگن بچه ها با پدر مادراتون برید فلان جا خرید کنید!رسما از عدم تفکیک خوب و بد توسط بچه ها برای اهداف مالی اقتصادی خودشون بهره میگیرن و از کودک استفاده ابزاری میکنن!»

  حال باید دید این پویش و اعتراض‌هایی از این دست تا چه اندازه می‌تواند در سیاست‌های کلی صداوسیما تاثیرگذار باشد و اصلا می‌نواند باعث برخی تغییرات شود؟

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی تلویزیون تبلیغات شبکه پویا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۴۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم‌های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر

آفتاب‌‌نیوز :

فهرست فیلم‌های آخر هفته سیما که برای پخش از ۱۱ شبکه اعلام شده، شامل ۴۶ فیلم است که از جمله آثار شاخص آن می‌توان به «بادیگارد»، «ریو»، «ویل هانتینگ نابغه» و «محاکمه ۷ شیکاگویی» و از جمله فیلمسازان شاخص آن می‌توان به مسعود جعفری جوزانی، کیومرث پوراحمد، ابراهیم حاتمی‌کیا، داوود میرباقری، همایون اسعدیان و آرون سورکین اشاره کرد.

۳۲ فیلم معادل حدود ۷۰ درصد این محصولات، خارجی‌اند و حدود ۳۰ درصد فیلم‌ها نیز در سینما و تلویزیون ایران ساخته شده‌اند.

به علت نزدیکی این آخر هفته به ۱۲ اردیبهشت ماه روز معلم، بخش قابل توجهی از این فیلم‌ها سوژه‌ای در ارتباط با تعلیم و تربیت دارند؛ آثاری مثل «قصه‌های مجید»، «جاده‌های سرد»، «پل سفید»، «لونانا در انتظار معلم» و «شش قهرمان».

در بین آثار انتخابی، دو فیلمساز با دو فیلم در این آخر هفته حاضرند. «بادیگارد» و «هویت» از ابراهیم حاتمی‌کیا و «هدیه» و «ریکا» از مسعود فرخنده پخش خواهد شد. در اتفاقی جالب، فیلم سینمایی «۳۰ نابغه» نیز روی آنتن دو شبکه خواهد رفت: پنجشنبه از شبکه نمایش و جمعه از شبکه امید.

همانند هفته گذشته، چهار فیلم در فهرست اعلامی از سوی روابط عمومی معاونت سیما به عنوان فیلم‌های جدید معرفی شده‌اند که پیش از این در ایام نوروز روی آنتن تلویزیون رفته اند. «رادیکال»، «مصلحت»، «زاده شده برای پرواز» و «محموله نهایی»، فهرست این چهار اثر را تشکیل می‌دهند.

ضمن اینکه در فهرست منتشرشده، فیلمی که برای پخش در باکس جمعه ساعت ۱۴ شبکه کودک برنامه‌ریزی شده، معرفی نشده است.

در میان این ۴۶ فیلم، دو فیلم «نامیرا» و «گریز از مرگ» جدید به شمار می‌روند. یکی از این دو اثر، تله‌فیلم «نامیرا» به کارگردانی محمد کرمانشاهی است که جمعه ۱۴ اردیبهشت ساعت ۱۴:۳۰ از شبکه سه سیما پخش می‌شود. این فیلم در سال ۹۵ ساخته شده، ولی تاکنون در تلویزیون نمایش داده نشده و پس از حدود هشت سال به پخش می‌رسد. علت پخش نشدن این فیلم که سال ۹۶ حتی از جشنواره فیلم‌ها و سریال‌های پلیسی مسکو نیز جایزه گرفت، روشن نیست. علاوه بر امین زندگانی، شهرزاد کمال‌زاده، رامین راستاد و آیدین ختایی، پرستو صالحی هنرپیشه سابق تلویزیون در این اثر نقش دارد.

دومین فیلم جدید این آخر هفته، «گریز از مرگ» به کارگردانی مایک برنز است که جمعه ۱۴ اردیبهشت ساعت ۱۳:۳۰ روی آنتن شبکه تهران خواهد رفت. این فیلم از آن جهت اهمیت دارد که یکی از آخرین پروژه‌های سینمایی بروس ویلیس به شمار می‌آید. این هنرپیشه ۶۹ ساله هالیوود که بازیگری را به ناچار کنار گذاشته، در همان ایام که عوامل فیلم‌ها مجبور بودند دیالوگ‌ها را از طریق گوشی برایش بخوانند و توانایی حفظ کردن نداشت، به تدریج متوجه شد به بیماری زوال عقل مبتلا شده است.

جالب آن که فیلم «گریز از مرگ» به علت محدودیت‌های کرونایی، تنها در ۹ روز فیلمبرداری شده و تمام سکانس‌های این بازیگر نیز تنها در یک روز ضبط شده است! در سال ۲۰۲۱ جوایز تمشک طلایی نیز که به بدترین‌های هالیوود اهدا می‌شود، یک رشته ویژه با عنوان «بدترین بازی بروس ویلیس» اضافه کرد که ۷ فیلم این بازیگر در آن سال، ۷ نامزد آن را تشکیل می‌داد و فیلم «گریز از مرگ» هم یکی از آن آثار بود. بعد‌ها وقتی خانواده بروس ویلیس رسما خبر بیماری او را به اطلاع عموم رساندند، این جایزه لغو شد.

از میان آثار تکراری این ایام نیز فیلم «هویت» اثر جالب توجهی محسوب می‌شود. این فیلم که برای پخش در روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ساعت ۲۱ از شبکه نمایش برنامه‌ریزی شده است، نخستین فیلم بلند ابراهیم حاتمی‌کیا به شمار می‌آید که بسیاری مهجورترین فیلم این کارگردان می‌دانند. «هویت» در سال ۱۳۶۵ با سرمایه شبکه دو سیما و به عنوان فیلمی سینمایی ساخته شد، ولی هیچ‌گاه روی پرده سینما نمایش داده نشد و مستقیما در تلویزیون به پخش رسید.

گفته می‌شود به خلاف خاستگاه فکری ابراهیم حاتمی‌کیا که پیش از فیلمسازی، پاسدار و هنرمندی از جریان انقلاب بود، خسرو دهقان منتقد جریان عرفی نقد سینما، اولین منتقدی است که این فیلمساز را اصطلاحا کشف کرد و با نقدی که بر فیلم «هویت» نوشت، از فیلمساز خوش‌قریحه‌ای خبر داد که وارد سینما می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • گزارش دیدنی تلویزیون کره از جنگ ایران و اسرائیل
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • «هفت» دوباره روی آنتن
  • ویدیوی ادعایی درباره هک تلویزیون و پاسخ صداوسیما
  • ماجرای ادعای هک شدن شبکه ۲ تلویزیون چه بود؟
  • واکنش شبانه به ادعای هک شدن شبکه ۲ تلویزیون
  • فیلم‌های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟